hoe

Bij de links hieronder kunt u lezen wat u mag verwachten van een behandeling bij Evy psychologenpraktijk.

  • aanmelding

U kunt zich aanmelden bij Evy via het formulier op de contactpagina of door te bellen met 020 24 00 106. We bespreken telefonisch kort uw wensen globaal met u, om in te schatten of u bij ons op het juiste adres bent. Dan maken we een afspraak voor het eerste gesprek of deelname aan een groepsprogramma.

  • individuele behandelingen en korte groepsprogramma’s

Voor de individuele behandeling van psychische klachten onderzoekt u in de eerste gesprekken samen met de psycholoog wat er bij u speelt. We maken een gestructureerde analyse van uw situatie. Indien relevant vragen we u om een aantal vragenlijsten in te vullen. We brengen in kaart hoe en waardoor uw klachten tot stand komen en bespreken welke aanpak u kan helpen. Evy psychologenpraktijk gebruikt altijd methoden die wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn en kiest een aanpak die bij u past.

Soms kunnen mensen met een paar gesprekken al een heel eind geholpen zijn, soms duurt het wat langer. We gebruiken zo veel mogelijk kortdurende, actieve methoden, waarbij u naast de gesprekken zelf dingen uitprobeert en oefent. We bieden behandelingen aan binnen de ‘basis GGZ’ en in de ‘specialistische GGZ’. De behandelingen in de basis GGZ bevatten meestal vier tot twaalf gesprekken. In de specialistische ggz zijn meer gesprekken mogelijk, afhankelijk van de problematiek.

Als u deelneemt aan een van onze korte groepsprogramma’s volgt u een vaststaand programma met een vooraf bepaald aantal sessies (voor het betekenisprogramma 7 sessies en voor de mIndfulnesstraining 8 sessies plus een dag). Onder begeleiding van een psycholoog doet u oefeningen en denkt u na over een aantal thema’s. Daarnaast doet u bij het betekenisprogramma en het mindfulnessprogramma thuis opdrachten en oefeningen van ongeveer een uur per dag. De programma’s kunnen individueel worden gegeven en in een groep. Ook in een groep is er veel ruimte voor individuele verdieping. Het delen van ervaringen met groepsleden kan toegevoegde waarde hebben.

  • evaluatie

We vinden het belangrijk dat wat we doen helpt. Daarom evalueren we dat tijdens de behandeling regelmatig, door u vragenlijsten te laten invullen die de vooruitgang meten en dit met u te bespreken. Zo nodig passen we de aanpak aan, door bijvoorbeeld een ander tempo of andere methoden in te zetten. Als u beter geholpen kunt worden door een andere deskundige, bijvoorbeeld een arts, een psychiater of een gespecialiseerd psycholoog, dan kunnen we in overleg doorverwijzen. Ook onze programma’s worden uiteraard geëvalueerd, met behulp van vragenlijsten vooraf en achteraf.

  • kosten

Voor wat betreft de kosten geldt het volgende. Er zijn drie manieren om te betalen voor de behandeling: 1) uw verzekering vergoedt de kosten (deels), 2) u betaalt zelf of 3) uw werkgever betaalt.

1) Via uw verzekering.

Er zijn 3 verschillende trajecten met vaste tarieven (kort, middel, intensief). De verzekering betaalt per traject, niet per sessie.

Wij zijn aangesloten bij het Instituut voor Directieve Interventies (IDI, www.ivdi.nl). Onze facturering loopt via het IDI. Wanneer u informeert voor vergoedingen bij uw verzekering, dan kunt u de volgende gegevens doorgeven: Instituut voor Directieve Interenties, Fokke Simonszstraat 29-H, 1017 TD in Amsterdam, AGB-code: 94062506

In 2021 heeft het IDI een contract afgesloten met:
– Achmea Zorgverzekeringen
– Zilveren Kruis Zorgverzekeringen
– OZF Zorgverzekeringen
– Interpolis Zorgverzekeringen
– FBTO Zorgverzekeringen
– ONVZ (ONVZ, VvAA, PNO zorg)
– ENO (Salland, Hollandzorg, ZorgDirect, Zorg en Zekerheid)
– DSW
– Stad Holland
– A.S.R. verzekeringen (de Amersfoortse, Ditzo)
– De Friesland
Het IDI heeft geen contract met CZ groep (CZ, OHRA, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden), Menzis, VGZ (VGZ, Cares, IZZ, IZA, Zorgverzekeraar UMC, Univé Zorg, iptiQ) Aevitae en Caresq (Promovendum, Besured en National Academic).

Heeft het IDI een contract met uw zorgverzekeraar dan wordt de behandeling volledig vergoed. De factuur zal na afloop van uw behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Heeft het IDI geen contract met uw zorgverzekeraar dan ontvangt u na afloop van de behandeling een factuur, die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Het bedrag dat u terugkrijgt van de verzekeraar, is afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, meestal wordt bij een naturapolis zo’n 70% vergoed. Bij een budgetpolis kan de hoogte van de vergoeding lager zijn. Bij een restitutiepolis zal de hoogte van de vergoeding hoger zijn, zo’n 80 tot 100%.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de hoogte van de vergoeding. Geef aan dat het gaat om behandeling in de BasisGGZ bij een BIG-geregistreerde psycholoog. U kunt hierbij de AGB-code van onze praktijk noemen: 94062506.

Eigen risico
Er geldt in de basisverzekering in 2019 en 2020 een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,- per kalenderjaar. Dit betekent dat u de eerste € 385,- aan kosten, die u als vergoeding vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar zou hebben ontvangen, zelf moet betalen. Als u ervoor kiest de behandeling zelf te betalen wordt er uiteraard geen eigen risico in rekening gebracht.

Na afronding van uw behandeling ontvangt u van uw zorgverzekeraar een afrekening. Het eigen risico wordt in het jaar dat uw behandeling is gestart aangesproken (ook als uw behandeling in het volgende kalenderjaar wordt afgesloten). Naast het verplicht eigen risico kunt u bij uw verzekeraar kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit betekent dat u bovenop het verplichte eigen risico van €385,- een vrijwillig eigen risico afsluit in ruil voor een korting op uw premie. Voor behandeling binnen de GGZ geldt geen eigen bijdrage.

2) Zelf betalen.
Een individuele behandelsessie duurt 45 minuten (directe tijd) en 15 minuten (indirecte tijd) en bedraagt 100 euro.
Een intakegesprek is 60 minuten (directe tijd) en 30 minuten (indirecte tijd) en bedraagt 150 euro.
Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekeringen. U betaalt 150 euro voor 1 sessie van 5 kwartier.

De kosten voor het betekenisprogramma zijn: in een groep: € 250; voor studenten € 175. Kosten individueel zijn € 350. Het betreft 7 sessies van een uur. Daarnaast denkt u tussendoor zelf na over een aantal vragen.

De kosten voor de mIndfulnesstraining zijn in een groep: € 375, voor studenten € 300. Dit zijn 8 sessies van 2,5 uur plus een hele dag. Tussendoor oefent u elke dag een uur thuis.

B.T.W. hoeft niet berekend te worden. Informatie vragen of telefonisch bespreken of u bij Evy aan het juiste adres bent is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.

3) Via uw werkgever.
Het UWV of werkgevers hebben soms speciale regelingen. De kosten via uw eigen bedrijf declareren behoort ook tot de mogelijkheden.