hoe

Bij de links hieronder kunt u lezen wat u mag verwachten van een behandeling bij Evy psychologenpraktijk.

  • aanmelding

U kunt zich aanmelden bij Evy via het formulier op de contactpagina of door te bellen met 020 24 00 106. We bespreken telefonisch kort uw wensen globaal met u, om in te schatten of u bij ons op het juiste adres bent. Dan maken we een afspraak voor het eerste gesprek of deelname aan een groepsprogramma.

  • individuele behandelingen en korte groepsprogramma’s

Voor de individuele behandeling van psychische klachten onderzoekt u in de eerste gesprekken samen met de psycholoog wat er bij u speelt. We maken een gestructureerde analyse van uw situatie. Indien relevant vragen we u om een aantal vragenlijsten in te vullen. We brengen in kaart hoe en waardoor uw klachten tot stand komen en bespreken welke aanpak u kan helpen. Evy psychologenpraktijk gebruikt altijd methoden die wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn en kiest een aanpak die bij u past.

Soms kunnen mensen met een paar gesprekken al een heel eind geholpen zijn, soms duurt het wat langer. We gebruiken zo veel mogelijk kortdurende, actieve methoden, waarbij u naast de gesprekken zelf dingen uitprobeert en oefent. We bieden behandelingen aan binnen de ‘basis GGZ’ en in de ‘specialistische GGZ’. De behandelingen in de basis GGZ bevatten meestal vier tot twaalf gesprekken. In de specialistische ggz zijn meer gesprekken mogelijk, afhankelijk van de problematiek.

Als u deelneemt aan een van onze korte groepsprogramma’s volgt u een vaststaand programma met een vooraf bepaald aantal sessies (voor het betekenisprogramma 7 sessies en voor de mIndfulnesstraining 8 sessies plus een dag). Onder begeleiding van een psycholoog doet u oefeningen en denkt u na over een aantal thema’s. Daarnaast doet u bij het betekenisprogramma en het mindfulnessprogramma thuis opdrachten en oefeningen van ongeveer een uur per dag. De programma’s kunnen individueel worden gegeven en in een groep. Ook in een groep is er veel ruimte voor individuele verdieping. Het delen van ervaringen met groepsleden kan toegevoegde waarde hebben.

  • evaluatie

We vinden het belangrijk dat wat we doen helpt. Daarom evalueren we dat tijdens de behandeling regelmatig, door u vragenlijsten te laten invullen die de vooruitgang meten en dit met u te bespreken. Zo nodig passen we de aanpak aan, door bijvoorbeeld een ander tempo of andere methoden in te zetten. Als u beter geholpen kunt worden door een andere deskundige, bijvoorbeeld een arts, een psychiater of een gespecialiseerd psycholoog, dan kunnen we in overleg doorverwijzen. Ook onze programma’s worden uiteraard geëvalueerd, met behulp van vragenlijsten vooraf en achteraf.

  • kosten

Voor wat betreft de kosten geldt het volgende. Er zijn drie manieren om te betalen voor de behandeling: 1) uw verzekering vergoedt de kosten, 2) u betaalt zelf of 3) uw werkgever betaalt.

1) Via uw verzekering.
Wij hebben ervoor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan. Dat betekent het volgende voor u:
– Bij een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed. Bij een vrije zorgkeuze wordt mogelijk 100% vergoed (kijk dit na bij uw zorgverzekering).
– Bij een basisverzekering (natura) wordt het traject deels vergoed (70% tot 100%) door uw verzekering. Dit betekent dat u eerst de nota zelf betaalt (dat kan ook in termijnen) en deze vervolgens bij de verzekering indient.

Er zijn 3 verschillende trajecten met vaste tarieven (kort, middel, intensief). De verzekering betaalt per traject, niet per sessie. Informeert u bij uw verzekeraar voor de percentages van hun vergoedingen, uw eigen risico en eventueel uw eigen bijdrage.

Wij zijn aangesloten bij B4 Solutions GGZ-instelling. Onze facturering loopt via B4 Solutions. Wanneer u informeert voor vergoedingen bij uw verzekering, dan kunt u de volgende gegevens doorgeven: B4 Solutions GGZ-instelling, hoofdvestiging: Vondellaan 45, 1401 RX in Bussum, AGB-code: 22-220682.

2) Zelf betalen.
Een individuele behandelsessie duurt 45 minuten (directe tijd) en 15 minuten (indirecte tijd) en bedraagt 100 euro.
Een intakegesprek is 60 minuten (directe tijd) en 30 minuten (indirecte tijd) en bedraagt 150 euro.
Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekeringen. U betaalt 150 euro voor 1 sessie van 5 kwartier.

De kosten voor het betekenisprogramma zijn: in een groep: € 250; voor studenten € 175. Kosten individueel zijn € 350. Het betreft 7 sessies van een uur. Daarnaast denkt u tussendoor zelf na over een aantal vragen.

De kosten voor de mIndfulnesstraining zijn in een groep: € 375, voor studenten € 300. Dit zijn 8 sessies van 2,5 uur plus een hele dag. Tussendoor oefent u elke dag een uur thuis.

B.T.W. hoeft niet berekend te worden. Informatie vragen of telefonisch bespreken of u bij Evy aan het juiste adres bent is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.

3) Via uw werkgever.
Het UWV of werkgevers hebben soms speciale regelingen. De kosten via uw eigen bedrijf declareren behoort ook tot de mogelijkheden.